PeuterSurvival

Zelfredzaamheid vergroten tijdens een val in het water. De grote wereld in en op ontdekkingsreis dat is natuurlijk geweldig wanneer de kleine peuter kan lopen. Hoe fijn zou het dan zijn dat je met vakantie tenminste een beetje ontspannen zit in de buurt van water? PeuterSurvival is een voorbereiding op de zwemlessen waarbij ze zichzelf kunnen redden bij een val in het water. Naast het drijven leert het kind op een speelse manier; springvormen, trappelen en duiken en is de basis gelegd voor de latere zwemslagen.

In ons waterrijke Nederland is verdrinking doodsoorzaak nummer 1 bij jonge kinderen. Toch starten de meeste kinderen pas met de zwemlessen tussen de 4 en de 6 jaar. Dit komt voort uit de opvatting dat een kind pas kan leren zwemmen op een leeftijd dat de motorische ontwikkeling het toelaat en kinderen technisch goed kunnen zwemmen. Is dit belangrijk dan als je het kind ten val komt in het water?  Ten aanzien van ‘overleven’ (survival) is dit duidelijk een misvatting, de vaardigheden die nodig zijn om verdrinking te voorkomen kunnen ook al op jongere leeftijd worden aangeleerd. Het maakt immers niet uit of je technisch sterk naar de kant zwemt, maar dát je naar de kant zwemt!

Naast het feit dat PeuterSurvival leerzaam is, is het ook ontzettend leuk! Door het gebruik van een grote variatie aan materialen als; hoepels, matten, duikobjecten, stuurkaarten, boten, emmers, gieters, eendjes en het enthousiasme van onze docenten wordt er een optimale leeromgeving gecreëerd. Water en zwemmen is leuk dat ervaart de kleine peuter, en dit is de basis voor jarenlang zwemplezier.

Zwemmen met een Glimlach

MuntendamStadskanaalAssen
woensdag10.30-11.15 uur
11.15-12.00 uur
13.30-14.15 uurnader te bepalen
vrijdag10.30-11.15 uur
11.15-12.00 uur
10.30-11.15 uur
11.15-12.00 uur
nader te bepalen
zondag10.45-11.30 uurnader te bepalen

Tarieven voor Muntendam, Stadskanaal en Assen:

Lesgeld 45 min. € 9,50 (6 kinderen)
Inschrijfgeld€ 16,50

Met plezier de sprong nemen

Een blijvende herinnering aan een geweldige zwemtijd dat is wat jong en oud ervaart bij zwemschool de Krabbelaar. Persoonlijk maakt iedereen, zowel jong als oud een andere ontwikkeling door. Bij zwemschool de Krabbelaar werken we met kleine groepen en een sensitieve benadering zodat iedereen kan leren op zijn eigen niveau. Letterlijk met plezier de sprong nemen naar het volgende niveau.