Zwangerschapszwemmen

Als je buik in omvang begint toe te nemen zijn veel bewegingen vaak minder goed uit te voeren. In het water kun je de meeste bewegingen probleemloos maken. Dit komt natuurlijk door de opwaartse kracht van het water. Je voelt je bijna gewichtloos en juist dat heeft een ontspannende uitwerking op jouw lichaam.

Zwangerschapszwemmen vindt plaats in heerlijk water met een temperatuur van 33 graden. De warmte heeft ook een gunstige invloed op je bloedcirculatie, waardoor een verhoogde zuurstofopname in je bloed plaatsvindt. Dit is belangrijk voor jezelf en voor je kindje. Er worden allerlei oefeningen gedaan waardoor je heerlijk relaxed thuiskomt en waar je tevens wat aan hebt tijdens je bevalling.

Doordat de oefeningen zich afspelen in het water, biedt dat heel wat specifieke mogelijkheden en zijn andere effecten te bereiken dan bij de zwangerschapsgymnastiek. Zwangerschapszwemmen is dan ook een nuttige en plezierige aanvulling op de zwangerschapsgymnastiek.

Zwangerschapszwemmen bestrijkt een breder gebied en is hoofdzakelijk gericht op het onderhouden en verbeteren van de lichamelijke conditie.

HOE?
Zwangerschapszwemmen vindt plaats in groepsverband. Tijdens de les worden gedurende 30 minuten conditionele en spierversterkende oefeningen afgewisseld met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Al deze oefeningen kun je op eigen tempo en niveau uitvoeren. De les duurt 45 minuten, waarvan 30 minuten oefeningen worden gedaan.

Samen met andere aanstaande moeders kun je bovendien ervaringen delen. Na afloop van de zwemles kun je in onze kantine terecht voor een kopje koffie of thee. Vaak zien wij de aanstaande moeders van het zwangerschapszwemmen gezamenlijk als jonge moeders weer terug bij het ouder en kind zwemmen.

WANNEER?
Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je deelnemen aan ons zwangerschapszwemmen. In principe kan het zwemmen gedurende de hele zwangerschap worden beoefend.

EN DAARNA?
Als je hebt meegedaan met zwangerschapszwemmen en een geboortekaartje naar ons stuurt, ontvang je een kaart van ons terug met daarbij aangeboden een gratis maand Babyzwemmen of Aquafit.

  • Kun je een keer niet komen, dan kunt u de les afmelden en deze zelf weer opnieuw inplannen;
  • Lesduur: 45 minuten;
  • De lessen gaan gewoon door in vakanties.

Laat je verrassen en ervaar de energie van onze docenten en kom eens een GRATIS proefles meedoen.

Zwemmen met een Glimlach

Assen
donderdag20.00-20.45 uur
20.45-21.30 uur
Assen
ProeflesGRATIS
Per les€ 9,60

Met plezier de sprong nemen

Een blijvende herinnering aan een geweldige zwemtijd dat is wat jong en oud ervaart bij zwemschool de Krabbelaar. Persoonlijk maakt iedereen, zowel jong als oud een andere ontwikkeling door. Bij zwemschool de Krabbelaar werken we met kleine groepen en een sensitieve benadering zodat iedereen kan leren op zijn eigen niveau. Letterlijk met plezier de sprong nemen naar het volgende niveau.